Igaz történet….

Egyszer volt,hol nem volt….így is kezdhetném, de nemcsak volt, hanem van is. 
A történet a webáruházakról szól és az emberekről, akik onnan vásárolnak. A törvény főként a vásárlót védi, de olyan törvény nincsen, hogy nézd meg melyik cég a webáruház tulajdonosa, nehogy pórul járjál,mint ahogy azt sem foglalják törvénybe, hogy ne utalj előre pénzt ismeretlennek vagy magánembernek. Mégis megtörténik… Amikor pedig megtörténik,nincs meg a felelős, nem lehet számonkérni senkit,mert akitől rendeltünk, az eltűnt.

Az ilyen rossz szándékú magánemberek és álcégek pedig erősen csorbítják a “rendes” webáruházak hírnevét és megfosztják a vevőket az olcsóbb szállítási költség lehetőségétől. Amikor neten rendelsz  és az előre utalást választod pl. 220.-Ft-ot spórolsz nálunk a belizonia.hu webáruházban, ugyanis ennyi az utánvétes vásárlás esetén a  pénzkezelési költsége a szállító cégnek. 

Számtalan esetet olvashatunk,hogy a  facebookon szó nélkül utaltak pénzt a vevők a megrendelt áruért, pedig se elektronikus szerződésük, sem egyéb kapcsolatuk nem volt. Tetszett az áru, szimpatikus volt a reklám. Amikor a belizonia.hu oldalról rendelsz, a rendelés véglegesítése előtt ki kell pipálni egy kis négyzetet, hogy elolvastam és megértettem az Általános Szerződési Feltételeket. Ez védi a vevőt és a webáruházat az esetleges problémák esetén.

Néhány jótanács a webáruházas rendelésekkel kapcsolatban:

– mindig nézd át az általános szerződési feltételeket, mert abban szerepelnie kell minden adatnak, ami a webáruház tulajdonosára vonatkozik

– a céginformációs szolgáltatáson keresztül ellenőrizheted,hogy létező cégről van-e szó

– az a webáruház, amelyik minősítéssel rendelkezik megbízhatóbb, mert a minősítő cég szúrópróba szerűen, próbarendelésekkel ellenőrzi, hogy megfelel-e a webáruház a minősítés követelményeinek. (ÁSZF törvényi előírásoknak megfelelő, reklamáció kezelése stb.)

– az új törvény szerint 14 napig joga van visszaküldeni vagy át sem venni a vásárlónak a megrendelt terméket indoklás nélkül. 

– amelyik webáruház mögött működő üzlet is van, ott a legkisebb az esély az átverésre.

A belizonia.hu webáruház mindezen kritériumoknak megfelel. Magyarországi céggel és működő üzlettel rendelkező, minősített webáruház vagyunk, ahol a vevő az első helyen áll.

Belizonia, megbízható boltBelizonia logo

 

Vélemény, hozzászólás?